Back to the future

Back to the Future. 

Een film met een mooi begin, Marty McFly gaat het huis van Doc Emmet Brown binnen. Aan de wand hangen allemaal klokken, en “They are all running exactly 20 minutes behind”.

The hanging man

Filmgrap

 Een leuke verwijzing naar de Nederlandse geleerde: Christian Huygens welke in de 17e eeuw Entrainment ontdekte. In een ruimte vol met penduleklokken bleek dat na verloop van tijd de klokken in een gelijk ritme liepen. Zelfs na bewust enkele klokken een ander ritme te geven. Entrainment was een feit.  

Trilling, alles heeft een golflengte met een bepaalde frequentie en sterkte. In de film What the bleep down the rabbithole, wordt getoond met elektronen door een plaat met twee sleuven te schieten, deze elektronen zich gedragen als materie wanneer er bewust geobserveerd wordt en als golfvorm, als er niet gekeken wordt. Dus wat we zien als materie is dus eigenlijk ook een elektromagnetische trilling.

Als gedachten ook nog eens elektromagnetische trillingen zijn, lijkt het denken aan een voorwerp erg dicht op het bewust ervaren van dit voorwerp. Het gedachtegoed gegeven  achter de wet van aantrekking.

Maar om even terug te komen, If you put your mind to it, you can accomplish anything. 

Het glas is half vol of half leeg, ik schenk nog een keertje in. Geef toe, goed om over na te denken. 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *